Willem Passtoorsstraat 139
1073 HW Amsterdam
020 662 0948
info@fysioamsterdam.nl

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is specialist in het behandelen van en voork├│men van aandoeningen van het bewegingsapparaat.
Tijdens de eerste afspraak vormen we ons via een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek een beeld van uw hulpvraag, klachten en mogelijkheden. Daarop baseren we een behandelplan.

    De behandeling kan bestaan uit de volgende onderdelen:
  • uitleg, instructie en advies (ontstaan, verloop en herstel van de klacht, omgaan met de gegeven situatie)
  • oefentherapie, in de praktijk en instructie voor thuis. Daarbij besteden wij veel aandacht aan het scheppen van voorwaarden voor het optimaal bewegen en het aanleren van een goede (werk)houding.
  • massage met verschillende technieken: klassieke massage, bindweefsel massage, triggerpoint-behandeling, lymfedrainage
  • ondersteunende interventies: verschillende soorten tape, ijs en warmte

Aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Aangesloten bij Fysionetwerk Annatommie

Manuele Therapie (Utrechtse school/methode Van der Bijl)

Het doel van manuele therapie is het herstellen van gestoorde gewrichtsfuncties.

De behandeling in onze praktijk bestaat uit het uitvoeren van zachte handgrepen binnen de bewegingsgrens van de gewrichten. Naast deze behandeling is het vaak zinvol een oefenprogramma uit te voeren zodat de beweeglijkheid en de stabiliteit van de gewrichten, de spierkracht en de algehele conditie weer op het juiste niveau komen.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)

Behandeling van RSI

Ondanks alle voorlichting komen klachten van armen, nek, schouders en handen bij beeldschermwerkers nog steeds veel voor. Wij hebben jarenlange ervaring met het behandelen en adviseren van mensen met RSI-gerelateerde klachten.

We beginnen bij de eerste afspraak met een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek en we maken een analyse van de problematiek. Naar aanleiding hiervan stellen we een behandelplan op. Aan de instelbare werkplek in onze praktijk geven we instructie/voorlichting over de inrichting van de werkplek en de juiste werktechniek. Ook kan de dynamische zitbalans geanalyseerd en getraind worden op onze FlexChair.
Naast een uitgebreid advies bestaat de behandeling uit reguliere fysiotherapie aangevuld met behandelmogelijkheden uit onze specialisaties.

Aangesloten bij Veldon netwerk

Lymfedrainage en oedeemtherapie

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.
Lymfoedeem kan aangeboren zijn (primair lymfoedeem) of verworven (secundair lymfoedeem). Bekende oorzaken van secundair oedeem zijn: operaties of bestralingen waarbij lymfeklieren en -vaten worden verwijderd en/of beschadigd; lipoedeem (ongelijkmatige, vaak pijnlijke ophoping van vetweefsel in het lichaam); orthopedische en esthetische operaties.

Het doel van de behandeling is het terugdringen van het oedeem en het normaal functioneren voor zover mogelijk te herstellen.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL)

Psychosomatische fysiotherapie

Deze therapie richt zich op de behandeling van mensen met complexe of medisch onbegrepen fysieke klachten waarbij stress mogelijk een rol speelt. Als een stressvolle situatie lange tijd aanhoudt of een grote impact heeft dan beïnvloedt dit alle lichaamssystemen. Te denken valt aan bloeddruk, spierspanning, concentratie, ademhaling en spijsvertering. Duidelijke klachten als pijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, hyperventilatie kunnen het gevolg zijn. Als de stressvolle situatie is afgenomen, kunnen de klachten blijven bestaan.

Deze therapie is gericht op het inzicht krijgen in deze fysieke, mentale en emotionele processen; het leven weer in eigen hand nemen en grip te krijgen op de huidige situatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gesprek, ontspanningstherapie, mindfullness, oefentherapie en massage.

Aangesloten bij de Nederlands Vereniging voor Fysiotherapeuten volgens de Psychosomatiek (NPF)

Ontspanningstherapie

Spanning hoort bij het dagelijks leven, maar spanning die te lang aanhoudt put ons lichamelijk en psychisch uit.

Ontspanningstherapie kan je helpen om weer vitaal en aandachtig in het leven te staan.

Wij maken gebruik van verschillende methoden: ontspanning na aanspanning; autogene training; massage; Mobilizing Awareness®; ademtherapie; aandachttraining en tal van oefeningen.

Aangesloten bij de Nederlands Vereniging voor Fysiotherapeuten volgens de Psychosomatiek (NPF)